Farm egy autópálya sávjai között
2023. január 26. írta: Simalp

Farm egy autópálya sávjai között

Az angliai M62-es autópályán haladva Lancashire és Yorkshire határán a 22-es és 23-as csomópont között szokatlan látvány fogadja az utazókat. Egy farm, ami a Liverpoolt Hull városával összekötő autópálya közepén helyezkedik el, szétválasztva a sávokat. A Stott Hall Farm a környék egyik legjellegzetesebb látványossága, nap mint nap többszázezer ember halad át ezen a szakaszon.

1-10.jpg

A farm 300 éve áll ezen a helyen, és az elmúlt évszázadokban a birkákon és a madarakon kívül nem is volt erre más. Aztán ebbe az irányba kezdték el építeni az M62-es autópályát. Farmok százait rombolták le, és rengeteg családot telepítettek ki, de csodálatos módon a Stott Hall Farm érintetlen maradt.

2-10.jpg

Évtizedeken keresztül az autópályán közlekedők azt gondolták, hogy a farm a lakók makacssága miatt maradhatott fenn, akik nem voltak hajlandók eladni tulajdonukat. A valódi ok a terület geológiai adottsága, amin a farm terül el.

3-9.jpg

„Az autópálya keletre tartó sávját nem tudták olyan magasra építeni, mint a nyugati irányba tartót. A kivitelezők folyamatosan földcsuszamlásokkal küzdöttek, így a végén úgy döntöttek, hogy szétválasztják az autópályát, megmentve így a farmot. Ez az egyetlen oka, hogy még mindig a helyén van.” – mondja a juhtenyésztő Paul Thorp, a jelenlegi tulajdonos.
4-9.jpg
A mérnökök aluljárókat alakítottak ki mindkét sáv alá, így a farm tulajdonosa anélkül közlekedhet a földjein, hogy kereszteznie kellene az autópályát.
5-7.jpg
Korlát, és kerítés tartja benn az állatokat a területen, és egyben védi is a farmot az autópálya forgalmától. Ennek ellenére a jelenlegi, és az előző tulajdonosok is sok balesetnek voltak szemtanúi.
A farm nem hivatalos szerviz állomásként is szolgál az autósok számára, akik valamilyen problémába ütköztek a közelben. Paul Thorpot rendszeresen keresik fel olyanok, akik benzint vagy gázolajat akarnak vásárolni, valamilyen szerszámot kérnek kölcsön, vagy a telefont akarják használni. Ezek az alkalmi látogatók nem zavarják őt, de azt elismeri, hogy a járművek folyamatos zaja néha nagyon idegesítő.

A bejegyzés trackback címe:

https://1001erdekesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6718034964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2023.01.27. 17:12:08

Köszönjük ! Érdekes. Akkor lenne teljes, ha közölné a poszt a speciális geológiai adottságot, ami ilyen kis távon érvényesült. A magyar olvasó tudja, ,hogy pl. az M7-es a Balatoni Nagyberek mocsarán át gond nélkül átvezették.
süti beállítások módosítása